Vi är mitt i en Coronapandemi som innebär att många företag fått stänga ner sina kontor och alla som har möjlighet ska jobba hemifrån. Med detta kommer det nya krav på det så kallade hemmakontoret.

För att du ska få en bra och trivsam arbetsmiljö även i hemmet är det viktigt med en funktionell och snygg arbetsplats. Det bästa är att skaffa ett bra skrivbord med plats till allt som du behöver. Tänk på att även skaffa hem allt kontorsmaterial du kan tänkas behövs såsom pennor, tejp och kuvert i olika storlekar som du kan köpa på https://www.kuvert-sverige.se.

En trivsam arbetsplats

kontorAtt arbeta på distans på heltid som många av oss numera gör kräver lite mer av arbetsplatsen i hemmet. Hur inreder du då hemma för att få den bästa arbetsplatsen med alla möjligheter för kreativitet? Först och främst bör du tänka på ergonomi och införskaffa ett bra skrivbord och en skön skrivbordsstol. Kanske kan du ta hem den stolen du har på kontoret. Bor du litet finns det små skrivbord du kan hänga upp på väggen som inte tar någon plats och kan användas som bokhylla när du inte sitter vid det.

Satsa även på bra belysning, framförallt nu under vinterhalvåret när det blir väldigt mörkt. Inred med en snygg bordslampa som du kan rikta ljuset di där du behöver det. En vägglampa är också ett bra alternativ om du vill ha ett punktljus men som inte är lika skarpt.

Skapa ordning på kontoret

En av de viktigaste faktorerna för att du ska kunna trivas på ditt hemmakontor är genom att hålla ordning och reda. Gör det till en vana att städa skrivbordet efter varje arbetsdags slut. Inred med snygga byråer eller ha lådor på skrivbordet där du enkelt kan stoppa ner alla papper du inte använder just för tillfället.